"Сподіваємось, "Голос" підтримає наших кандидатів у мери Львова, Рівного та Сум", - Ірина Геращенко

Вже раніше "Європейська Солідарність" заявила про беззастережну підтримку кандидата у мери Черкас від "Голосу" Віктора Євпака.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці пише народний депутат, співголова фракції "Європейська Солідарність" у Верховній Раді Ірина Геращенко, інформує "Еспресо.Захід".

"Європейська Солідарність" заявила про підтримку кандидата від "Голосу" Віктора Євпака в Черкасах. Нагадаю, там за нашу партію проголосувало більше, як 13% черкащан (за "Голос" – 10%). Наша підтримка базується на ідеології і цінностях, а не лише боротьбі проти когось. Саме тому ми беззастережно виступили на підтримку колеги від "Голосу", - відзначила Ірина Геращенко.

Відтак, зараз партія також розраховує на публічну підтримку "Голосу" для кандидатів у мери міст, що вийшли у другий тур від "ЄС".

"Кандидати від "Європейської Солідарності" вийшли в другий тур виборів міського голови у Львові, Рівному і Сумах. Вибори відбудуться 22 і 15 листопада. Чекаємо на публічну підтримку колег по ідеологічному демократичному табору, в тому числі від "Голосу"! Часу залишається мало.

Як співголова фракції "Європейської Солідарності" звертаюся до голови партії "Голос" Кіри Рудик із закликом публічно підтримати наших кандидатів на посади міських голів Львова – Олега Синютку, Рівного – Олександра Третяка і Сум – Вадима Акперова. Як лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко і вся наша команда беззастережно підтримали Віктора Євпака", - додала Ірина Геращенко.

У коментарі "Еспресо.Захід" кандидат у мери Львова від партії "Голос", народний депутат Ярослав Рущишин відзначив, що таке рішення у компетенції керівних органів партії, тому не може особисто нічого прокоментувати.

Відзначимо, що Ірина Геращенко виступила з таким зверненням після того, як голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко 10 листопада повідомив про домовленості партій "СН" та "Голос" про взаємну підтримку кандидатів у мери.

Лідерка "Європейської Солідарності" відзначає, що здивована такою позицію, зважаючи на те, що влітку партія "Голос" заявила про перехід в опозицію.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.