На Львівщині відбулось урочисте перепоховання останків вояків часів Першої світової війни

Захід відбувся у 102-гу річницю завершення Першої світової війни на військовому на кладовищі в містечку Івано-Франкове.

Про це повідомляє почесне консульство Австрії у Львові, інформує "Еспресо.Захід".

Сьогодні, 11 листопада, у 102-гу річницю завершення Першої Світової війни, відбулось урочисте перепоховання віднайдених нещодавно останків австро-угорських та російських вояків. Перепоховання відбулось на військовому кладовищі в містечку Івано-Франкове, що неподалік Львова.

Відзначимо, що захоронення вояків, які загинули у вересні-жовтні 1914 року, було віднайдено під час польових досліджень місць боїв часів Першої Світової війни у населених пунктах Бродівського та Яворівського районів Львівської області. Дослідження проводились членами ГО "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" та ГО "Закінчимо війну".

Читайте також: На Львівщині виявили близько 30 останків вояків Другої світової війни

У захороненнях було знайдено фрагменти військових одностроїв, спорядження, особистих речей. Також було віднайдено кілька військових ідентифікаторів австро-угорських вояків, проте через їх поганий стан встановити особисті дані загиблих, на жаль, неможливо.

Спеціальним гостем заходу став Почесний консул Австрії у Львові Маркіян Мальський. Також був присутній ініціатор розкопок, голова ГО "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" Любомир Горбач.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.