Міський бюджет Львова недоотримав понад 750 млн грн

Надходження до загального та спеціального фонду міського бюджету міста Львова за дев’ять місяців поточного року менше від запланованого обсягу на понад 750 мільйонів гривень. Відтак виконання дохідної частини бюджету становить 89,3%.

Відповідні дані містяться у звіті про Виконання дохідної частини міського бюджету м. Львова за 9 місяців 2020 року, пише Leopolis.news.

Так з початку року до загального фонду міського бюджету надійшло 6 млрд 39 млн 259 тисяч гривень, що становить 93,1% від запланованого бюджетом на 2020 рік. Надходження до спеціального фонду бюджету становили 266 млн 843 тисячі гривень, що є 46% від запланованого.

Зокрема, найбільше загальний фонд бюджету Львова недоотримав від податку на доходи фізичних осіб – на 229 мільйонів 969 тисяч гривень менше запланованого. 

Рішення міської комісії ТЕБ і НС про тимчасове скасування орендної плати за комунальні приміщення на час суворого карантину коштувало міському бюджету 46 мільйонів гривень. Саме стільки бюджет недоотримав за цією статтею доходів. Зокрема орендної плати за нежитлові приміщення надійшло на 25,4 млн гривень менше, за оренду конструктивних елементів благоустрою – на 20 мільйонів менше.

Відтак надходження до загального фонду бюджету м. Львів без врахування міжбюджетних трансфертів становили на 431 млн 662 тисячі гривень менше запланованого. Окрім того, Львів недоотримав 9,1 мільйонів гривень субвенції.

Водночас, згідно зі звітом про виконання Дохідної частини міського бюджету м. Львова за 9 місяців 2020 року , до Спеціального фонду надійшло на 313 мільйонів гривень менше, аніж було заплановано.

Зокрема, до спецфонду надійшло 36,7 млн гривень від відчуження комунального майна, що становить лише 16% від запланованого обсягу або на 153 мільйони гривень менше від запланованого.

Окрім того, від продажу земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності до спеціального фонду надійшло лише 21,9 млн гривень, що складає 12,5% від запланованого обсягу.

Загалом виконання дохідної частини бюджету, на тлі пандемії коронавірусу та пов’язаних з тим карантинних обмежень, склало 89,3%, що на 757 мільйонів 969 тисяч гривень менше від запланованого у бюджеті Львова на 2020 рік.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.