Львів’янки потрапили у рейтинг найкращих тренерок зі стрільби з лука в Україні

Жінки зайняли перше та друге місця.

Про це повідомляє Львівська обласна державна адміністрація, передає "Еспресо.Захід".

Федерація стрільби з лука України опублікувала рейтинг тренерів за 2020 рік. До оцінки нараховували бали згідно з таблицею Мінмолодьспорту тільки за особисту першість спортсменів, з якими працюють тренери.

У першій трійці рейтингу опинились одразу дві львівські тренерки, які навчають лучників Школи вищої спортивної майстерності. Перша у рейтингу – Марія Гавелко, майстриня спорту міжнародного класу, заслужена тренерка України зі стрільби з лука, старша тренерка молодіжної збірної команди України. Серед тих, кого тренує Марія Гавелко – найкращі лучники України Соломія Гнип, Варвара Ілляш та Вероніка Марченко.

На третій позиції рейтингу – Світлана Колядінцева, майстриня спорту міжнародного класу, заслужена тренерка України зі стрільби з лука. Вона також тренує Соломію Гнип, а також Олександра Панциру, Жанну Наумову та інших.

"Сьогодні в Україні є чотири провідні центри розвитку стрільби з лука. Це Чернівці, Харків, Львів, Суми. Однак саме представники Львівщини, ось уже упродовж багатьох років, є лідерами в національному рейтингу", – зауважує керівник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Варто зазначити, що у десятку найкращих тренерів також потрапили львів’яни Наталія Михайленко, Ірина Скальська та Сергій Антонов.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.