Суд відмовився оскаржувати результати виборів до Львівської міської ради

Львівський окружний адміністративний суд повністю відмовив у задоволенні позовних вимог до Львівської ТВК про скасування результатів виборів депутатів ЛМР.

Про це у коментарі для "Еспресо.Захід" повідомив голова Львівської ТВК Ігор Сліпецький.

"Вчора суд не задовольнив вимоги позивача. Сьогодні чекаємо чи буде апеляція, чи ні. Вже більше як 2/3 депутатів написали заяви, що згідні з результатами і готові стати депутатами. То ж підстави проводити першу сесію вже маємо. Та все ж дочекаємось завершення судового розгляду і будемо ще радитись з цього приводу з представниками партій, що пройшли у раду", - розповів Ігор Сліпецький.

Керівник львівського осередку "Європейської солідарності" Петро Адамик також переконаний у безперспективності цього судового позову та впевнений, що виборчий процес закінчиться ще цього тижня.

"Закон і розум перемогли. Хоч усі знають, що була спроба тиску, були дзвінки. Зрештою, у них ще є право подавати апеляцію. Хоч я ще сподіваюсь, що цей громадянин та його куратори опам'ятаються. В будь-якому випадку післязавтра ввечері ця епопея мала б завершитись", – заявив політик.

Щодо того, коли відбудеться перша сесія новообраної ради, він відзначив, що, скоріш за все, це буде вже після другого туру, коли буде повністю сформована влада у місті.

Відзначимо, що позов про визнання протиправними дій Львівської міської територіальної виборчої комісії подав представник партії "Наш край" Євген Лозинський.

Представники партії "Європейська солідарність", "Варта", ВО "Свобода" та "Голос" заявили, що юридичних підстав для позову немає, і вони готові доводити у суді, що вибори пройшли чесно. З цього приводу вони виступили зі спільною заявою день суду, 9 листопада.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.