"Закрити ресторан на вихідні – все одно, що закрити його зовсім", – Леся Іонова

Власниця культової кондитерської "Вероніка" шокована планами запровадити карантин вихідного дня.

11 листопада працівники ресторанів і кав'ярень прийдуть під стіни Львівської обласної адміністрації. Такі ж акції відбуватимуться у всіх обласних центрах. Основна вимога – не допустити запровадження карантину вихідного дня, адже саме виручка за вихідні дозволяє ресторанам триматися на плаву й не звільняти людей.

"У нас в колективі 160 осіб. Аби всіх прогодувати, ми маємо торгувати, і торгувати добре. Якщо карантин вихідного дня таки запровадять, це буде біда для нас", – пояснила "Еспресо.Захід" львівська рестораторка Леся Іонова.

За словами Лесі Іонової, від заборони працювати у вихідні найбільше постраждають кондитерські. Адже, крім того, що вони не отримають виручки за суботу та неділю, ще й доведеться викидати все, чого не продали у п'ятницю.

"У нас велика кулінарна та кондитерська вітрини. Вони мусять бути заповнені, привабливі. І от в п'ятницю ввечері ми не розпродали все. Що з цим робити? У понеділок його вже не можна їсти, – каже Леся Іонова. – Взагалі ми фактично заробляємо лише у п'ятницю, суботу та неділю. У будні дні зовсім мало людей сидять по ресторанах. Годинник перевели, з четвертої години починає темніти, всі поспішають додому. На вихідних люди більш розслаблені, гуляють містом і заходять у заклади громадського харчування. Тобто якщо нас закриють на вихідні, то ми взагалі втратимо можливість заробляти".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.