Сьогодні стартував ХХІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

Мовний конкурс традиційно стартує в День української писемності та мови

По це повідомили в пресслужбі Міністерства освіти і науки, передає "Еспресо.Захід".

Цього року через організатори конкурсу – Ліга українських меценатів та Міністерство освіти і науки України – прийняли рішення офіційно відкрити 21-й конкурс о 14-й годині у столичному військовому ліцеї імені Івана Богуна. Урочисте дійство відбуватиметься в ліцеї, де є відповідні локації, щоб уникнути великого скупчення людей у закритому приміщенні, з огляду на пандемію коронавірусу.

У відкритті конкурсу беруть участь представники Міносвіти, Ліги українських меценатів, керівництво ВУТ "Просвіта", представники патріотичної громадськості столиці.

Участь у конкурсі беруть учні 3-11 класів закладів загальної середньої освіти, слухачі закладів професійної (професійно-технічної) освіти та фахової передвищої освіти, а також студенти закладів вищої освіти.

Для учасників закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти цьогорічний конкурс проходитиме в чотири етапи:

Студенти братимуть участь у трьох етапах: у закладі вищої освіти, в обласному та підсумковому етапах.

Для курсантів закладів вищої військової освіти Збройних Сил України і військових ліцеїв конкурс проводитиме Міністерство оборони України.

Переможцям ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика було призначено стипендії Президента України строком на один рік: із 1 вересня 2020 року до 1 вересня 2021 року.

Довідково.

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика проводять на виконання Указу Президента України від 9 листопада 2007 року № 1078 "Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика" відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13 березня 2008 року № 168, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 липня 2008 року за № 643/15334, з метою піднесення престижу української мови, популяризації її серед молоді.

Організаторами Конкурсу є Міністерство освіти і науки України, Міжнародний благодійний фонд "Ліга українських меценатів", ДНУ "Інститут модернізації змісту освіти".

Конкурс заснував український меценат Петро Яцик у травні 2001 року. Одним із натхненників конкурсу є виконавчий директор Ліги українських меценатів, голова Координаційної ради Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, перший заступник голови журі конкурсу, відомий прозаїк, критик, літературознавець, публіцист, громадський діяч Михайло Слабошпицький.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал