Мінкульт проти "карантину вихідного дня"

Міністерство культури та інформаційної політики та комітет Верховної ради з питань гуманітарної та інформаційної політики виступили проти "карантину вихідного дня".

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив, що карантин "вихідного дня" ставить під загрозу життя сотень тисяч працівників закладів культури.

"З огляду на те, які наслідки для сфери культури, креативних індустрій може спричинити карантин вихідного дня, МКІП не підтримує цю ініціативу (карантин вихідного дня – ред.). Сотні тисяч працівників в Україні можуть залишитися без роботи. Тобто йдеться про життя та існування людей", – наголосив Ткаченко.

На думку міністра, різко обмежувати роботу галузі, яка генерує від 2% до 4% ВВП України недоцільно, адже заклади культури є "взірцем" дотримання карантинних вимог.

"Чи позитивно позначиться закриття закладів культури на загальній статистиці захворюваності – ні. Адже заклади культури - не епіцентр для розповсюдження вірусу. Контролювати дотримання карантинних обмежень у закладах культури чи не найпростіше: потік людей регулюється, розсадка визначається, те, щоб відвідувачі перебували у масках та температурний скрингінг – постійно відслідковується, дезінфекційні засоби завжди у доступі. Тому закривати сферу, яка фактично є взірцем для багатьох галузей з виконання санепідем вимог МОЗ, – рішення, що призведе до фінансових втрат в бюджеті України", – поділився Ткаченко.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал