Максим Степанов пояснив, як працюватиме "карантин вихідного дня"

Наразі це лише рекомендація.

У зв'язку зі стрімким зростанням захворюваності Міністерство охорони здоров'я пропонуватиме посилити карантинні обмеження, зокрема ввести карантин вихідного дня. Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає "Укрінформ".

"Захворюваність стрімко зростає. У зв’язку з цим ми вирішили посилювати карантинні обмеження. Розуміючи, що у нас окрім COVID-19 погані справи в економіці, повний локдаун, особливо для малого та середнього бізнесу, це буде важко, ми будемо пропонувати карантин вихідного дня. Це означає, що у вихідні дні – з 00:00 суботи до 00:00 – працюватимуть винятково продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції, решта – ресторани, кафе або інші заклади харчування – тільки "на виніс". Що стосується ТРЦ, інших магазинів, то ми рекомендуємо, щоб вони були зачинені", – сказав Максим Степанов.

Також, за його словами, це стосується розважальних, масових заходів.

Міністр наголосив, що це робиться задля того, щоб розірвати ланцюг передачі хвороби від людини до людини та збити хвилю розповсюдження хвороби.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал