У Познані створять штаб командування V Корпусу американського війська

9 листопада президент Польщі Анджей Дуда ратифікує договір, завдяки якому Польща посилить оборонну співпрацю зі США.

Договір відкриє можливість створення у Познані штабу командування V Корпусу американського війська, повідомляє Польське радіо.

V Корпус американського війська тісно співпрацюватиме з польською армією з метою нарощування потенціалу для перекидання великих військових сил на територію Польщі й інших держав східного флангу НАТО.

Як сказав Польському радіо голова Бюро національної безпеки Павел Сольох, підписання цієї угоди завершує шлях, який розпочався у 2019 році:

"Нагадаю, президенти Польщі та США підписали декларацію про присутність у Польщі американських збройних сил. Кілька місяців після цього президенти Польщі та США підписали декларацію про зміцнення співпраці в галузі оборони. Нарешті 15 серпня цього року міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак і державний секретар США Майк Помпео підписали договір про зміцнення оборонної співпраці".

В урочистому підписанні президентом Польщі Анджеєм Дудою договору про зміцнення оборонної співпраці зі США візьмуть участь: прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький, міністр національної оборони Маріуш Блащак, міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау, командувач Генштабу генерал Раймунд Анджейчак та послиня США у Польщі Джорджетт Мосбахер.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал