Сьогодні в церквах усіх конфесій моляться за сиріт

Після молитви парафіян закликають відвідати сиротинці та прийомні сім’ї

Про це повідомляє Альянс "Україна без сиріт", який є ініціатором Дня молитви за сиріт в Україні, передає "Еспресо.Захід".

Друга неділя листопада – це Всесвітній День молитви за сиріт. У цей день вірні з різних християнських Церков по всьому світу просять Бога про захист сиріт і за те, аби вони знайшли щасливі родини. Українські церкви вперше долучилися до спільної молитви за сиріт 2011 року. Тоді за краще життя сиріт молились віряни шести тисяч українських церков.

Церковні громади закликають не обмежуватись молитвою. Зокрема, парафіянам пропонують відвідати сиротинці та прийомні сім’ї, провести зустрічі з організаціями, які працюють з дітьми-сиротами, організувати покази тематичних фільмів тощо. "Сирітство має бути подолано шляхом популяризації відповідального батьківства, а також заохочення подружніх пар до всиновлення й удочеріння дітей, які залишилися без батьківської опіки", – переконані у Всеукраїнській раді церков та громадських організацій.

“Сьогодні на нас Господь покладає особливу місію – зігріти своєю любов’ю та проявити турботу про тих, хто цього дуже потребує – дітей-сиріт. Сирітство – це не лише серйозна особиста чи соціальна проблема, це проблема, найперше, духовна, і вона стосується всіх людей, а не лише дітей з особливою долею. Сам Спаситель турбується про сиріт і подає нам приклад доброти, який ми повинні наслідувати – допомагати, підтримувати, любити й творити добро для інших, пам’ятаючи слова Господа: "Зробивши це одному з цих братів Моїх менших, Мені зробили", –  звернувся до громадськості Головуючий у ВРЦіРО, Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал