Бойова втрата чи самогубство? ЛОДА й ТКГ розійшлись у трактуванні причини смерті десантника Олега Свинарика

Боєць 80-ї окремої десантно-штурмової бригади загинув 7 листопада на Луганщині.

"7 листопада в Луганський області загинув військовослужбовець однієї з наших аеромобільних бригад. За попередніми даними, причина смерті небойова, можливо, самогубство. Слідство проводиться працівниками Національної поліції України", – повідомили в офіційному телеграм-каналі Української делегації для участі у Тристоронній контактній групі (ТКГ), передає "Еспресо.Захід".

Так у ТКГ намагаються пояснити, чому пресслужба операції Об'єднаних сил повідомляє у своїх зведеннях про "добу без бойових втрат", хоча напередодні стало відомо про загибель десантника. Зокрема, Львівська обласна адміністрація повідомила про загибель військовослужбовця зі Львівщини Олега Свинарика. При цьому в повідомленні ЛОДА йшлося про те, що десантник загинув саме під час бойових дій у Луганській області.

"Олег Свинарик – 329-й воїн зі Львівщини, який віддав своє життя, захищаючи територіальну цілісність нашої держави. Мужній боєць, який не ховався від призову, а добровільно пішов захищати рідну землю. Його загибель – це непоправна втрата для кожного з нас та сильний біль", – висловив співчуття очільник області Максим Козицький.

Олегу Свинарику було тільки 20 років. Він служив у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді. У зоні бойових дій перебував упродовж місяця.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал