"Чорне і страшне": фасад "Океану" пообіцяли переробити

Нижні поверхи торгового комплексу уже відкриті для відвідувачів.

Епопея довкола реконструкції магазину "Океан" у Львові триває. Мозаїку "Море і риби" відтворили, однак вона "потонула" на фоні чорного фасаду будівлі. Як виявилось, зовнішній вигляд нового "Океану" далекий від проєкту, який узгоджували з міськрадою. Утім, міський голова Львова Андрій Садовий запевнив, що забудовник погодився переробити фасад. І навіть надав міській раді відповідний гарантійний лист. Про це повідомий Андрій Садовий під час засідання виконкому, передає "Еспресо.Захід".

"Всередині все окей. Йдеться про фасад вище першого поверху. Підрядник зрозумів необхідність взяти якісніших архітекторів та дизайнерів. Погодився на пропозицію управління архітектури. Просто для нього це буде ще раз трошки дорожче коштувати. Він постійно доплачує, бо не хотів відразу зробити правильно", - запевнив Андрій Іванович.

Тим часом торговий центр на місці колишнього "Океану" уже почав працювати. Там уже відкрили супермаркет "Сільпо", ювелірну крамницю, супермаркет техніки "Ельдорадо" тощо. Відвідувачів тут не бракує, утім багато хто йде не за покупками, а щоб подивитись, а що ж там всередині.

"Чесно кажучи, мені ніколи не подобався ані той "Океан", ані ті рибки. Думала, гірше ніж було, збудувати не можуть. Змогли. Було сіре і страшне, стало чорне і страшне. Тільки в два рази вище",  –  обурюється жінка, яка торгує квітами практично навпроти "Океану".  Нова будівля і справді суттєво вища. Відповідно до містобудівних умов, будівля мала мати висоту 23 метри:  чотири поверхи плюс технічну зону. Яка точно висота збудованого комплексу сказати важко, але візуально будівля сягає восьмого поверху багатоповерхівки, що поруч. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал