На Львівщині затримали турків, сирійців та китайця, які планували дістатися в ЄС на таксі

Іноземців, які мали намір нелегально потрапити до країн ЄС, затримали військовослужбовці Львівського прикордонного загону.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, передає "Еспресо.Захід". 

Під час реалізації інформації співробітників оперативного підрозділу, наряд відділення "Мшанець" зупинив автомобіль однієї зі служб таксі, в якому знаходилося четверо іноземців. В ході бесіди чоловіки не могли чітко вказати мету та маршрут свого прямування.

Згодом прикордонники з’ясували, що двоє чоловіків є громадянами Туреччини, зі слів самих затриманих, адже підтверджуючих документів у них не було, та двоє громадян Сирії – в одного з них був паспорт.

Також, охоронцям кордону стало відомо, що чоловіки заздалегідь готувалися до незаконного перетину кордону – один з іноземців показав маршрут руху та кінцевий пункт на карті у своєму смартфоні.

"Крім цього, днями прикордонники відділення "Нижанковичі"під час патрулювання поблизу кордону зупинили ще одне таксі, яким їхав один пасажир, представився громадянин Казахстану. Згодом з'ясувалося, що іноземець насправді є громадянином Китаю та прибув в Україну встановленим порядком. І також мав намір потрапити до однієї з країн ЄС", - повідомляють в пресслужбі. 

Порушників кордону доставлено до прикордонних підрозділів для перевірки та притягнення до відповідальності.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал