У Львові знищили мурал, присвячений Катерині Гандзюк

Його знищили фактично відразу ж після відзначення річниці загибелі херсонської активістки Катерини Гандзюк – 4 листопада.

Відповідне відео опублікувала у Facebook львівська активістка Меланія Подоляк, передає "Еспресо.Захід".

"Як ви могли!? Тільки вчора була річниця, там ще свічки не остигли, там ще квіти лежали! " - написала дівчина. Мурал був намальований на паркані будівлі по вулиці Кривоноса і зображував Катерину Гандзюк і її  цитату: "Давайте триматися купи і горнутися одне до одного. Бо спочатку вони розберуться з лівими руками правих, потім з правими руками мусорів, а далі доберуться і до нас - обичних п****ивих граждан".

На відео видно, як чоловіки з лопатами зачищають паркан, на якому було зображення. Люди, які це зробили, заявили, що такі малюнки неприпустимі на державних установах, адже має бути "якийсь благоустрій міста". Йдеться про паркан перед корпусом Львівського державного університету внутрішніх справ.

 

 

Нагадаємо, 31 липня 2018 року Катерину Гандзюк облили кислотою в Херсоні. 4 листопада 2018 року вона померла в Київському медцентрі, так і не відновившись після важких опіків.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал