У Львові готують "ковідне" відділення на 250 ліжок

Розгортати госпіталі поза межами лікарень у місті не планують – немає приміщень.

У Львівській лікарні швидкої допомоги обладнають окремий бокс для хворих на COVID-19, який має вмістити щонайменше 300 ліжок. Ремонтні роботи виконуються виключно за гроші  благодійників. Натомість за кошти міського бюджету туди мають підвести кисень та обладнати палати. Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий  під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає "Еспресо.Захід".

З огляду на зростання кількості хворих у міських та обласних медзакладах збільшують кількість ліжок для пацієнтів з COVID-19. Нині таких хворих приймають Перша та П'ята міські лікарні. У Восьмій планують кількість ліжок "дотягти" до трьох сотень. Є можливість зробити ще кілька сотень додаткових ліжок у Винниківському госпіталі. За словами Андрія Садового, "ковідне" відділення уже почали готувати у комплексі на Боя-Желенського. Там можна буде розмістити близько 250 хворих. Відділення на Боя-Желенського підпорядковуватиметься обласному Центру легеневого здоров'я.

Водночас міський голова заявив,  що не бачить можливості обладнання ліжок для хворих на COVID-19 поза межами лікарень. За його словами, у власності міста немає приміщень, де б можна було розгортати такі відділення. Натомість великі приміщення, де теоретично можна було б розмістити ліжка для хворих на COVID-19, є у власності області та у державній власності.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал