Хірургічні відділення госпіталю у Винниках під загрозою закриття

Львівський обласний госпіталь ветеранів війн і репресованих ім. Ю. Липи, що у Винниках, планують реорганізувати. Хірургічні відділення хочуть закрити чи перенести в інші лікарні.

Про це інформує Львівський обласний ортопедичний центр на базі госпіталю, передає "Еспресо.Захід".

"Ми тільки відновили хірургічну роботу. Наші пацієнти чекали на нас 5 місяців. Розписаний графік операцій до лютого 2021 року. Кожен пацієнт чекає і планує своє поступлення в стаціонар. Що їм робити? Хто їм допоможе? Невже владу не турбує їхнє здоров’я? За два з половиною місяці ми провели сотні операцій, перші і єдині на Львівщині почали застосовувати ендоскопію хребта, причому працюємо не в повному обсязі. У нас сучасний центр із комфортними для пацієнта умовами, три сучасні операційні, які адаптовані до ортопедичних операцій. А ще інші хірургічні відділення з великим операційним блоком. Ми надаємо допомогу хворим з COVID-19 і готові надалі допомагати. Госпіталь розділений на дві зони. Маємо достатньо приміщень для розгортання додаткових ліжок. Розуміємо, що на цей момент надається пріоритет у лікуванні пацієнтам з ковідом, але ми також мусимо допомагати хворим з важкою ортопедичною патологією, частина з яких прикута до ліжка", – йдеться в дописі Львівського обласного ортопедичного центру на базі госпіталю.

На думку медиків центру, рішення про реорганізацію госпіталю влада має погоджувати з колективом госпіталю.

Натомість головний лікар госпіталю Максим Прикупенко в коментарі "Еспресо.Захід" запевнив, що хірургічні відділення не закриватимуть.

"Я не отримував офіційних повідомлень про закриття ні від ЛОДА, ні від департаменту охорони здоров'я. Навіть якщо буде потреба в додаткових ковідних ліжках, ми зможемо обійтися без закриття хірургічних відділень. Зараз ще відкриємо 235 ліжок, можемо додатково відкрити ще 35. Якщо треба буде більше, то зможемо організувати до 500 ліжок для ковідних хворих, але треба буде ще провести кисневу мережу, бо вона не всюди є", – розповів "Еспресо.Захід" Максим Прикупенко.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал