У Львові з'явиться перший в Україні центр допомоги узалежненим підліткам

Допомогу отримуватимуть діти від 12 років, з ними працюватиме команда з 8 фахівців.

У Львові відкриють перший в Україні центр допомоги дітям і підліткам, які потерпають від різних видів узалежнення, повідомляє сайт ЛМР, передає "Еспресо. Захід".

Останніми роками зростає кількість хлопців і дівчат, що потрапили до тенет різноманітних видів залежностей – алкогольної, наркотичної, ігрової… Тож це перший у країні заклад, який надаватиме допомогу на всіх рівнях – від діагностики глибини проблеми до формування нових життєвих навичок.

Співзасновник "Центру підліткової адикції" Олександр Смєхов  розповів у коментарі "Еспресо.Захід", що відкриття закладу запланували на 26 листопада. "Вже маємо підлітків, яким потрібна допомога, - каже Олександр Смєхов. – 10 з них – перебуватимуть на соціальних засадах. Це діти з притулків або неблагополучних сімей. Їм надаватимемо допомогу безкоштовно. Ще 10 – на платній основі. Поки що центр розміщуватиметься у приватному будинку, який може вмістити близько 30 дітей. Якщо держава нас підтримає – плануємо звести великий комплекс".

За словами співзасновника, допомогу отримуватимуть діти від 12 років – саме у такому віці починає формуватися залежність. Наразі з ними працюватиме команда з 8 фахівців. У центрі мають бути відділення денного та постійного перебування.

"Поки що у Львові є такі заклади лише для дорослих. Дітей туди помістити не можемо, адже вони потребують зовсім іншого прикладу для наслідування", - пояснює Сергій Смєхов.

Ініціатори створення закладу – Інститут психотерапії залежності спільно з БФ "Легіон світла". Його мета – сформувати стабільні, безпечні умови для дітей, а також – допомогти упоратися з важкими проявами залежної поведінки.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал