Синютка про дебати: Суспільне так Суспільне. Але згідно з вимогами Виборчого кодексу

"Секундантом" при підготовці до дебатів буде нардеп Микола Княжицький.

Кандидат на голову Львівської ОТГ Олег Синютка закликав чинного міського голову Львова припинити маніпуляції та почати нарешті підготовку до дебатів. "Пане Садовий, ви прекрасно знаєте, що я готовий був дебатувати ще перед першим туром. Я рішуче налаштований на те, аби ці дебати відбулись. Але вони повинні відбутись у передбачений законодавцем час і спосіб", - заявив Олег Синютка під час брифінгу у Львівському прес-клубі, передає "Еспресо.Захід"

За словами Олега Синютки, Львівська філія Суспільного мовника звернулася до кандидатів з пропозицією взяти участь у дебатах перед другим туром виборів голови Львівської ОТГ. Проте сама пропозиція не відповідає вимогам Виборчого кодексу. Зокрема, кодекс передбачає, що кандидати повинні сплатити за участь у дебатах зі свого виборчого фонду, адже дебати – це одна з форм політичної агітації. Однак у пропозиції  телеканалу UA:ЛЬВІВ цю умову проігнорували. На прохання переробити пропозицію відповідно до вимог чинного законодавства канал не відреагував. 

Олег Синютка переконаний, що команда Андрія Садового намагається подати інформацію так, наче Синюнка ухиляється від проведення дебатів і таким чином виставляє його у негативному світлі.

 "Мій конкурент, його команда та його сімейні медіа вдалися саме до такої технології. На жаль, вони намагаються використати у своїх цілях телерадіокомпанії, в тому числі й Львівську філію Суспільного мовника – телеканал UA:ЛЬВІВ, – сказав Олег Синютка. – Я прийняв рішення уповноважити на підготовку до дебатів людину, яка має статус "гуру" у медійному просторі України. Ним є чинний нардеп і відомий журналіст Микола Княжицький. Я запропонував опоненту також вибрати представника для проведення дебатів".

Синютка переконаний: якщо в обох кандидатів будуть уповноважені представники, які займуться підготовкою дебатів, то усі організаційні моменти вдасться швидко залагодити.

"Тому пане Садовий, припиніть будь ласка спекуляції довкола дебатів. Скеруйте свого представника. Мій секундант на полі. За вами вибір будь-якої зброї: шпага, пістолет, чи будь що. Єдине, що я прошу – РПГ не використовувати", – пожартував Олег Синютка. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.