Середня зарплата на Львівщині – майже десять тисяч гривень

За розміром середньої зарплати область займає восьме місце в Україні.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської облдержадміністрації, передає "Еспресо.Захід".

Розмір середньомісячної зарплати у Львівській області становить 9955 грн. Порівняно з відповідним періодом 2019 року це більше на 9%, – зазначили в ЛОДА.

Упродовж 5 місяців поспіль динаміка середньомісячної зарплати на Львівщині цілком ідентична загальноукраїнській динаміці.

"За розміром оплати праці Львівщина випереджає Україну в таких галузях: водопостачання і поводження з відходами, будівництво, операції з нерухомим майном, освіта. У частині темпів зростання оплати праці порівняно з минулим роком область має кращі показники у галузях постачання електроенергії, газу та пари, водопостачання і поводження з відходами, у будівництві, торгівлі, інформації та телекомунікаціях, фінансовій та страховій діяльності, операціях з нерухомим майном, діяльності у сфері адміністративного обслуговування, держуправлінні і обороні, освіті, мистецтві і спорті", – деталізував директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків.

Порівняно з даними за попередній період (8 місяців) Львівщина за розміром середньої зарплати серед областей України перемістилася з 9-го на 8-ме місце. Більша середньомісячна зарплата – у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Одеській і Полтавській областях.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал