На Рівненщині готують "резервні" лікарні для пацієнтів з коронавірусом

Сьогодні хворих на коронавірус приймають у 14 лікувально-профілактичних закладах.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської обласної державної адміністрації, передає "Еспресо.Захід". 

Під час робочої поїздки на Млинівщину заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко відвідав центральну районну лікарню.

На сьогодні медзаклад не приймає хворих на COVID-19, однак, у разі потреби, для цього підготовлено та перепрофільовано дитяче відділення райлікарні.

"Маємо окреме двоповерхове приміщення, - розповів керівник КНП "Млинівська центральна районна лікарня"Віктор Ковальов. – Тут встановлено перегородки для відмежування "грязних"зон від чистих, зроблено косметичний ремонт приміщення, облаштовано 10 кисневих точок. Придбали та встановили 2 кисневих концентратори високого тиску (один концентратор – двадцятилітровий, та один – десятилітровий). У відділенні розміщено 25 стаціонарних ліжок".

За словами лікаря, у закладі є відповідний персонал. Люди вже попереджені про те, що у разі потреби, працюватимуть із хворими на коронавірус.

Ігор Тимошенко спільно з головою Млинівської РДА Борисом Курицьким обговорили питання забезпечення киснем та можливості встановлення додаткових ліжок для хворих з COVID-19.

"На сьогодні хворих на коронавірус приймають у 14 лікувально-профілактичних закладах, є ще резервні 4 лікарні другої хвилі – у Березному, Демидівці, Корці та Вараші. Проте, вже зараз, не чекаючи повного заповнення, ми шукаємо додаткові можливості для розміщення таких пацієнтів", - відзначив Ігор Тимошенко.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал