На Львівщині відкриють нові навчально-практичні центри

На базі шести закладів професійно-технічної освіти триває робота над їх облаштуванням

Про це повідомляють у Львівській обласній державній адміністрації, передає "Еспресо.Захід".

Незабаром чотири тисячі учнів матимуть змогу отримувати змістовне та якісне виробниче навчання. Мова йде про студентів Вищих професійних училищ Дрогобича, Стрия, Червоноградського гірничо-будівельного ліцею, Львівського вищого училища технологій та сервісу, Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівництва, Львівського вищого училища технологій та сервісу. На модернізацію та оновлення їхньої матеріально-технічної бази скерували понад 12 млн грн.  

Керівник відділу інновацій, дистанційного навчання, координації діяльності закладів вищої освіти і науки, професійної освіти Іван Пикус наголосив у коментарі для "Еспресо.Захід", що для студентів це надзвичайно важливо.

"Наразі у цих навчальних закладах – застаріла матеріально-технічна база. Мабуть, ще з 80-90х років. Але учні мають іти у ногу з часом. Виробнича освіта, у першу чергу, передбачає практику. Це важливо навіть зараз – в умовах карантину. Дистанційно у цьому випадку не навчиш. Також діти матимуть можливість профорієнтації. Левову частку грошей на це виділяється державною субвенцією. Решта – співфінансується з обласного та міського бюджетів. Наступного року Міністерство освіти і науки планує збільшити фінансування на створення нових навчально-практичних центрів ще на 50%. Це – чудова можливість розширити мережу таких центрів і модернізувати заклади,"  - каже Іван Пикус. Він також наголосив, що на базі професійних училищ вже відкрили 28 центрів.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо. Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.