Від суботи в Польщі запроваджують жорсткіші обмеження через погіршення епідемічної ситуації

Молодші класи переведуть на дистанційне навчання, а також закриють низку установ і введуть обмеження для закладів торгівлі.

Про це повідомило Польське радіо, передає "Еспресо.Захід".

Чергові обмеження набудуть чинності найближчої суботи, 7 листопада, і діятимуть щонайменше до 29 листопада. Про необхідність розширення санітарних заходів безпеки, з огляду на зростання числа нових добових випадків зараження коронавірусом, заявив сьогодні прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький.

Зокрема, в країні на дистанційне навчання тепер переходять не лише учні старших класів, а й перші-треті класи початкових шкіл. Водночас буде продовжено період дистанційного навчання для учнів старших класів. Відтак 29 листопада його можуть продовжити знову. На підтримку дистанційної праці вчителів польський уряд виділив додаткові кошти для придбання відповідних аксесуарів, як-от веб-камер чи іншої електронної техніки.

Також з епідемічних міркувань закриють кінотеатри й театри, введуть обмеження в роботу готелів і закладів торгівлю. Зокрема, готельні об’єкти будуть доступними тільки для осіб, які здійснюють службові поїздки. Ми збільшуємо також безпеку в торгівлі. У крамницях площею менш ніж 100 квадратних метрів зможе перебувати одна особа на 10 квадратних метрів, а в більших – одна особа на 15 квадратних метрів. Крамниці в торговельних центрах будуть зачиненими, за винятком продуктових магазинів, аптек і пунктів обслуговування.

Сьогодні в Польщі зафіксовано черговий добовий рекорд нових випадків зараження коронавірусом – 24692.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал