У Винниках будують стежку, присвячену Андрею Шептицькому

Комплекс створюють на базі шляху, яким колись їздив митрополит.

Про це повідомляє Львівська обласна державна адміністрація, передає "Еспресо.Захід".

У лісопарку на в’їзді у Винники триває будівництво Стежки Митрополита Андрея Шептицького. Це комплексний об'єкт екологічного та релігійного туризму. Колись така стежка вже існувала. 1934 року її облаштували монахи спеціально для потреб Митрополита Шептицького, який на той час через хворобу пересувався лише у візку.

Об’єкт складатиметься з оглядового майданчика та стежки, вздовж якої розмістять скульптурні комплекси. З майданчика відкривається вид на місто Винники та долину Маруньки. Присутні також зможуть роздивитися панораму церкви Воскресіння Господнього, яку відвідував Митрополит Андрей Шептицький. Остання візитація до храму відбулася за 6 років до його смерті, 1938-го.

До роботи над проєктом долучились український скульптор, живописець, графік Юліан-Зенон Савко, а також український архітектор Михайло Федик. Перший комплекс – молитовне поле, на якому розташований комплекс "Велет Святоюрської гори", покликаний розповісти про духовний шлях Шептицького. Другий розкриває Андрея Шептицького як провідника українського народу, а останній демонструє його меценатську та благодійну діяльність. Кожна з точок супроводжується крилатими висловами Митрополита.

Виконує роботи приватне підприємство "Західбуд-плюс". Його керівник Андрій Колюбінський для "Еспресо.Захід" розповів, що на комплекс буде інклюзивним, а всі роботи вже на завершальному етапі: "Стежкою зможуть пересуватися люди на інвалідних візках. Ми облаштували поручні на підйомах, зокрема на найбільшому серпантині. Є пандуси через хвіртки. На підвищеннях є дворівневі поручні. Усі роботи завершуються, вже встановлюють скульптури".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.