У школах Львова цього року додалося дві тисячі учнів

За останні п’ять років їх стало на 12,5 тисячі більше.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Директор ліцею "Інтелект" Тетяна Мудрик каже, що збільшення кількості учнів у їхньому навчальному закладі суттєво відчули. "Найбільше цього року першокласників. По 32-34 дитини у класі. Великий попит на треті, п'яті, шості класи. Можна пояснити це тим, що в нашому районі (Новий Львів, – Ред.) звели багато нових будинків. Хоча чимало охочих і з інших районів. Можливо, батьки хочуть, щоб діти здобули якісну середню освтіу. Хоча у звичайні, а не спеціалізовані класи, також вступає чимало дітей. Після 9 класу цього року пішло в інші заклади тільки семеро дітей – решта продовжують навчання в нас," – розповіла в коментарі для "Еспресо.Захід" Тетяна Мудрик.

Начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик стверджує, що після запровадження ЗНО в коледжах чимало учнів воліє продовжити навчання у школах. "Також останніми роками до Львова переїжджає багато молодих сімей, які купують тут житло або орендують, щоб мати змогу працювати у Львові. Привозять із собою дітей, які вступають до міських шкіл", – пояснює чиновниця журналісту "Еспресо.Захід".

Зоряна Довганик наголосила, що зростає не лише кількість школярів, а й їхня успішність. За цими показниками Львів лідирує.

"Щороку маємо гарні результати ЗНО. Цьогоріч 33 дітей набрали 200 балів із 41 тестування. Було чимало таких, хто набрав 400. Також львівські школи щороку входять до переліку 100 найкращих навчальних закладів країни. 18 із них потрапили до складу ТОП-200 шкіл. А фізико-математичний ліцей визнають найкращим упродовж останніх 4 років".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.