На Львівщині 260 сиріт знайшли батьків

Упродовж цього року 260 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали нові сім'ї.

Про це інформує пресслужба Львівської облдержадміністрації, передає "Еспресо.Захід". 

"У 2020 році 25 дітей усиновили, а 204 - влаштували під опіку або піклування. Їх вік - від народження до 18 років. Серед діток - ті, що мають статус сироти або ж позбавлені батьківського піклування, - розповів у коментарі для "Еспресо.Захід" начальник служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимир Лис. - Хлопчики та дівчатка з різних куточків Львівщини. Є родинні групи, тобто, рідні брати та сестри. При усиновленні їх роз'єднувати заборонено.

Створили чотири прийомні сім'ї, які взяли на виховання 13 дітей. Також з'явився новий дитячий будинок сімейного типу, у якому зростатимуть ще двоє діток. У раніше функціонуючі дитячі будинки сімейного типу помістили 16 дітей".

Володимир Лис також зазначив, що статус сироти отримують діти, які втратили маму з татом, а також ті, батьків яких позбавили прав. У другому випадку дітей можна повернути за умови, що їх не усиновили. Минулого року статусу сиріт позбулися 267 дітей. 233 з них - досягли повноліття, 20 - усиновили, а ще 11 - повернулися до рідних батьків.

Загалом у Львівській області функціонує 37 дитячих будинків сімейного типу та 77 прийомних сімей. У них виховують 397 дітей.  

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.