Гроші за скасоване пробне ЗНО повертають... з "ковідного" фонду

Абітурієнти можуть отримати відшкодування до 1 грудня 2020 року

Усі, хто навесні реєструвався на пробне ЗНО і сплатив внесок за участь, мають ще 27 днів, аби отримати компенсацію. Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної адміністрації, передає "Еспресо.Захід".

До участі у пробному ЗНО, яке так і не відбулося через карантин, зареєструвалися 363 тисячі випускників. Загалом вони сплатили майже 53 млн грн за участь. Зокрема, на Львівщині внесок за участь у тестуванні з одного предмета коштував 150 грн. Цікаво, що тепер ці кошти повертають абітурієнтам із Фонду боротьби з хворобою COVID-19 та її наслідками.

Відшкодовувати гроші за участь у пробному ЗНО почали ще з 1 липня, однак досі чимало абітурієнтів не звернулися по виплати.

Кошти повертають саме тій особі, яка була зареєстрована для участі у пробному ЗНО, а не комусь із батьків. Для цього треба мати будь-яку картку в ПриватБанку, оформлену саме на учасника/учасницю пробного ЗНО. Фінансовий телефон у ПриватБанку має збігатися з номером телефону, вказаним під час реєстрації на пробне ЗНО як основний.

Якщо немає картки ПриватБанку, треба звернутися до будь-якого відділення ПриватБанку й оформити картку безкоштовно за 15 хвилин. Із собою потрібно мати паспорт або електронну ID-картку. Неповнолітні учасники пробного ЗНО також можуть оформити картку ПриватБанку.

Якщо під час реєстрації на пробне ЗНО випускник вказав не свій телефон, а одного з батьків, або за цей час змінив номер телефону, тоді доведеться зайти у сервіс визначення результатів на сайті УЦОЯО та змінити основний номер телефону на той, що прив’язаний до картки.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал