Заробітчан, які їдуть до Польщі, тестуватимуть на COVID-19 перед посадкою в автобус

Експрес-тести придбала компанія з працевлаштування.

Спочатку на тестування, потім – в автобус. 4 листопада перші 40 заробітчан, які виїжджатимуть до Польщі зі Львова, та 60, що їхатимуть з Києва, пройдуть безкоштовне тестування на COVID-19. Компанія з міжнародного працевлаштування Gremi Personal придбала 400 тест-систем для українців, які їдуть на роботу до Польщі. Про це повідомили "Еспресо.Захід" у пресслужбі компанії.

"Далеко не кожен, хто їде на заробітки до Польщі може зробити тестування перед поїздкою за власні кошти. Але ж якщо в автобусі виявиться бодай одна інфікована людина, то за час поїздки до місця працевлаштування, вона може заразити інших. Аби мінімізувати такі ризики, Gremi Personal вирішила тестувати людей безпосередньо перед поїздкою. Тобто результат тесту – це своєрідна перепустка в автобус, – каже піар-менеджер Gremi Personal Марина Семенова. – Ті, хто отримає позитивний тест на COVID-19, в автобус допущені не будуть. Вони зможуть поїхати на роботу після того, як одужають".

Щодо працівників, які отримають негативний тест, то після прибуття до Польщі вони все одно змушені будуть пройти десятиденний карантин і лише після цього будуть допущені до роботи на підприємствах.

Саме тестування проводитимуть в лабораторіях "Синево". Це буде експрес-тестування, тож результати будуть уже за 15 хвилин. Для аналізу використовуватимуть тест-системи нового покоління австрійської компанії AMEDA Labordiagnostik. Ці тест-системи вже пройшли клінічні випробування та акредитовані у ЄС. У компанії запевняють, що чутливість нових тестів – 97%. МОЗ наразі провозить переговори з виробниками таких тестів щодо масової поставки їх в Україну.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.