В Україні ліквідували канал нелегального транзиту іракців до Євросоюзу

Правоохоронці не лише затримали нелегалів, а й встановили маршрут руху, місця переховування, а головне – організаторів каналу.

Про це повідомили у пресслужбі Держприкордонслужби України, передає "Еспресо.Захід".

Двом мешканцям Виноградівського району Закарпатської області, чоловікам 1988 та 1993 років народження, оголосили про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ст.332 КК України – "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

Нагадаємо, наприкінці вересня на ділянці Мукачівського прикордонного загону затримали чотирьох нелегальних мігрантів з Іраку. Іноземці планували незаконно потрапити в Угорщину. Під час слідчо-оперативних заходів українські правоохоронці зібрали докази злочинної діяльності осіб, причетних до організації каналу, задокументували факт перевезення на Закарпаття нелегалів, встановили місця їх тимчасового переховування.

Обшуки у фігурантів розслідування провели за шістьма адресами у Рівному та Виноградові, де вилучили предмети та речі, які в подальшому буде використано в суді як докази протиправної діяльності: чорнові записи, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку та прилад нічного бачення.

Заходи проводила міжвідомча група у складі співробітників Головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону, слідчого відділу УСБУ в Закарпатській області, із залученням спецпідрозділу "Дозор" та під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області.

 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.