У Мілані виправдали нацгвардійця Віталія Марківа (оновлено)

Суд виправдав українця "як такого, що не вчинив злочину", з негайним звільненням.

Про це повідомив на своїй facebook-сторінці голова Християнського товариства українців в Італії (Рим) Олесь Городецький.

Новину про звільнення Марківа повідомив на своїй facebook-сторінці й міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков який був присутній на засіданні суду.

Розгляд апеляції на вирок нацгвардійцеві Віталію Марківу завершився сьогодні в апеляційному суді Мілана. Быля зали суду українця підтримували співвітчизники. Сам Віталій Марків був присутній на судовому засіданні в режимі онлайн, перебуваючи у в’язниці через карантинні заходи у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Торік у липні у липні суд першої інстанції ухвалив рішення засудити Марківа до 24 років ув’язнення за нібито причетність до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та його перекладача росіянина Андрія Миронова у травні 2014 року в районі Слов’янська Донецької області, на контрольованій бойовиками території. Старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків відбував покарання у тюрмі біля Мілана. А під вартою перебував від дня арешту в Болоньї 30 червня 2017, нагадав Укрінформ.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.