У Берегівській міськраді найбільше мандатів отримає Партія угорців України

Саме за неї в день виборів закликав голосувати міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Як повідомляє "Українська правда", "КМКС" Партія угорців України здобула найбільшу підтримку виборців та отримає найбільше депутатських мандатів у міській раді Берегова – 13. На другому місці – Демократична партія угорців України, в якої буде вісім мандатів. Партію "Слуга народу" в Берегівській міськраді представлятимуть чотири особи, по троє представників у міськраді буде від партій "Європейська солідарність", партія "Команда Андрія Балоги" та "Рідне Закарпаття".

Нагадаємо, в день виборів міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто закликав угорців Закарпаття підтримати на місцевих виборах політичну силу КМКС "Партія угорців України", а також підтримати на виборах мера Берегового чинного міського голову – представника угорської громади Золтана Бабяка.

Відтак у Міністерстві закордонних справ України вручили ноту протесту послу Угорщини в Україні Іштвану Ійдярто у зв’язку з фактами політичної агітації угорських офіційних осіб і наголосили, що такі дії угорських посадовців суперечать статті 60 Закону України "Про місцеві вибори", а також статті 57 Виборчого кодексу України, якими іноземцям заборонено брати участь у передвиборчій агітації.

Окрім того, МЗС України закликало угорську сторону "поважати законодавство України і не вчиняти кроків, які свідчать про пряме втручання у внутрішні справи України та не відповідають добросусідському характеру українсько-угорських відносин".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.