"Дебати мають обов’язково відбутися, але згідно з законом", – Олег Синютка

Кандидат на голову Львівської ОТГ Олег Синютка отримав запрошення від телеканалу "UA: Львів" узяти участь у передвиборчих теледебатах.

За словами політика, до дискусії він готовий, але виключно на умовах, прописаних у законі.

Про це Олег Синютка написав у листі до редакції львівської регіональної дирекції АТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України", – повідомляють у пресслужбі Львівської територіальної організації партії "Європейська Солідарність", інформує "Еспресо.Захід".

Як зазначив Олег Синютка, пропозиція телеканалу "UA: Львів" та описаний у ній формат телепередачі не відповідають вимогам статті 49 Виборчого кодексу України. Відтак проведення дебатів у такому форматі є прямим порушенням закону.

"Як громадянин України та народний депутат я не можу дозволити діяльність, що суперечить чинному законодавству. Буду радий, коли ви приведете формат дебатів і вашої пропозиції у відповідність до вимог Виборчого кодексу. І радо стану учасником проєкту "Виборчий округ. Дебати", – написав Олег Синютка.

Кандидат попросив розглянути його пропозицію щодо проведення дебатів згідно з вимогами виборчого законодавства й організації дебатів у співпраці з іншими телерадіокомпаніями, задля сприяння процесу ознайомлення мешканців Львова з його програмою та баченням розвитку міста.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.