Нацгвардійці у Франківську проведуть навчання з румунськими жандармами

4 листопада на території 50-го полку Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, що дислокується в Івано-Франківську, відбудуться практичні правоохоронні навчання за участі військовослужбовців Жандармерії Румунії округу Марамуреш.

Про це повідомляє НГУ,  передає "Еспресо.Захід".

Ці заходи проходитимуть у межах  спільного із Жандармерією Румунії проєкту "Підвищення можливостей транскордонного співробітництва", в якому 50-й полк НГУ виступає партнером проєкту.

Під час візиту до військової частини румунські партнери оглянуть транспортні та спеціальні засоби, форму одягу та екіпіровку, які використовуються особовим складом гірсько-патрульної роти при виконанні завдань в гірській місцевості, і ті, які були закуплені в рамках проєкту.

Водночас гвардійці продемонструють дії військових нарядів під час режимно-обмежувальних заходів на мобільному посту контролю, порядок роботи мобільного резерву гірсько-патрульної роти під час проведення розвідки гірської місцевості, захист особового складу при застосуванні правопорушниками вогнепальної зброї, його нейтралізація.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року 50-й полк Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України переміг у відкритому конкурсі на отримання гранту в розмірі понад 200 000 євро (близько 5,3 млн грн). Кошти були виділені гвардійцям в рамках Спільної Операційної Програми "Румунія – Україна 2014—2020", яка фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал