Лікарів Тернопільщини просять відтермінувати відпустки в найближчі місяці

Область готується до найгіршого сценарію поширення коронавірусу та максимально мобілізується

Про це повідомив на своїй facebook-сторінці голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш, передає "Еспресо.Захід".

"Головних лікарів наполегливо попросив відтермінувати заплановані відпустки і мобілізуватися. Попереду – непрості місяці. Ми повинні прийняти цей удар з гідністю", – зазначив він.

Також голова ТОДА під час онлайн-наради з головними лікарями області подякував усім медикам, які "стоять на варті здоров’я наших пацієнтів", – сімейним лікарям, молодшому медичному персоналу, головним лікарям, які організовують роботу, працівникам лабораторного центру.

За словами головних лікарів, протягом останніх двох діб в Тернопільській області різко зросла кількість госпіталізацій з підозрами на коронавірусну інфекцію. Значна частина пацієнтів – у важкому стані. Надалі прогнози також невтішні, тож Тернопілля сподівається на краще, але готується до гіршого.

"Завдання, які стоять перед закладами охорони здоров’я, – підведення кисню до ліжок, збільшення медичних бригад та ліжок, передбачених для надання допомоги хворим на COVID-19, та формування медичного резерву", – додав Володимир Труш.

Читайте також: "Триває робота з налагодження кисневої мережі у "ковідних" лікарнях Львівщини", – Орест Чемерис

За інформацією ДУ "Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України", на ранок 3 листопада в Тернопільській області лабораторно підтверджено коронавірус у 21185 осіб. 271 людина померла, видужала 16241 особа.

За попередню добу в області підтверджено 224 випадків зараження вірусом COVID-19, шестеро людей померли.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.