Дрібний бізнес проти РРО: під Верховною Радою масштабний протест підприємців

З Львівської області на акцію протесту приїхали півтори тисячі ФОПів.

Сьогоднішня сесія Верховної Ради супроводжується відразу двома акціями протесту: Податковим майданом, який ще два тижні тому анонсували учасники руху #SaveФОП, та Антимайданом, який анонсував нардеп Данило Гетманцев. Як розповів "Еспресо.Захід" учасник руху #SaveФОП Владислав Орлов, на Податковий майдан зїхалось приблизно дванадцять тисяч дрібних підприємців.

"Лише з Львівщини приїхало 1360 зареєстрованих учасників. Але є й такі, хто добирався до Києва своїм ходом. Тобто з нашої області десь півтори тисячі підприємців. Загалом під стінами парламенту зібралось десь дванадцять тисяч підприємців. Нас підтримують народні депутати з Львівщини, зокрема Олег Синютка. Зараз виступає Юлія Тимошнко, чекаємо Ніну Южаніну, – каже Владислав Орлов. – Гетманцев дотримав слова – Антимайдан теж є. Наскільки я знаю, за участь у ньому студентам обіцяли по 300 грн, крім того прийти на той мітинг зобов'язали працівників "Фокстрот" та Comfi, у яких сьогодні вихідний. Але між нами кордон з правоохоронців, тож вони не допускають провокацій".

Фото: Facebook Ксенії Ляпіної

За словами Владислава Орлова, підприємцям вдалось домогтись, аби у Раду внесли законопроєкт, яким відтерміновується введення РРО для дрібного бізнесу на рік. За той час мають напрацювати компромісні законопроєкти щодо застосування РРО для бізнесу, який працює на спрощеній системі оподаткування.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.