123 школи на Львівщині перейшли на дистанційну форму навчання

У Львові на карантин закрили один дитячий садок та клас гімназії "Престиж".

Як зазначив у коментарі "Еспресо.Захід" керівник Департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска, на віддалену форму навчання у Львівській області перейшли близько 22 тис. школярів. Вони мешкають у Пустомитівському та Сокальському районах Львівської області.

"Оскільки ці райони потрапили до, так званої, "червоної зони", дошкільні навчальні заклади, розташовані на їх території, також припинили роботу, – розповів чиновник. – У Львові навчальні заклади наразі закривають лише "точково". Це може бути один клас з усієї школи – у випадку, якщо хворий учень або вчитель контактували зі значною частиною колективу. Ситуацію вирішують на місці. Наприклад, якщо у контакті з хворим були лише декілька осіб, оскільки всі перебували на канікулах – на ізоляції достатньо перебувати лише їм".

За словами головного спеціаліста департаменту освіти і науки ЛОДА Лесі Босак, загалом на Львівщині на дистанційній формі навчання перебувають 123 школи.

Своєю чергою, начальниця управління освіти Департаменту гуманітарної політики ЛМР Зоряна Довганик повідомила, що від вчора у Львова закрили на карантин ДНЗ №130, що у Сихівському районі. На дистанційну форму навчання перейшли учні одного з класів Львівської гімназії "Престиж".

"Вони перебуватимуть на карантині до 16 листопада, -  каже Зоряна Довганик. - Усі решта – наразі працюють у звичному режимі. Щоправда, ситуація може змінитися у будь-який момент. Якщо хтось з дітей або педагогів захворіє – доведеться переходити на віддалену форму навчання".

Нагадаємо, від понеділка, 2 листопада, в Україні діє нове епідемічне зонування. Згідно із ним, два райони Львівської області – Пустомитівський та Сокальський – потрапили до "червоної зони". Решта області – в "помаранчевій зоні".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал