Ведмедя, якого 12 років утримували у клітці, перевезли у притулок "Домажир"

Ведмедя Михайла, якого в жахливих умовах 12 років утримували на території відпочинкового комплексу "Шепільська" у Стрийському районі Львівської області, перевезено до ведмежого притулку.

Про це повідомили в UAnimals, інформує "Еспресо.Захід".

"Від громадської організації ми відправляли запити в поліцію та екоінспекцію, просили вас про максимальний розголос. Під тиском громадськості власники тварини пішли на зустріч і погодилися віддати Михайла. Ведмедя вже перевезено до ведмежого притулку "Домажир", - ідеться у повідомленні зоозахисників.

Тварину утримували в крихітному вольєрі задля розваги та усіляко знущалися. За словами активістів, власники тварини регулярно вводили в оману відвідувачів та вигадували байки про належний огляд та скорий візит ветеринара.

Читайте також: У ведмежому притулку на Львівщині відсвяткують День гарбуза

Відзначимо, що за перевезення Михайла до реабілітаційного центру для диких тварин зоозахисники боролись протягом кількох місяців.

Про те, що у них поселився ще один мешканець, також повідомили у ведмежому притулку "Домажир":

"Сьогодні ми надали допомогу травмованому ведмедю Михайлу та успішно транспортували його з відпочинкового комплексу "Шепільська" до ведмежого притулку "Домажир" на подальше лікування. Тварина 12 років прожила на території комплексу та передана його власниками до притулку добровільно. Зараз Михайлу потрібний належний догляд та спокій. На думку наших ветеринарів лікування буде тривалим. Надалі будемо інформувати про його стан".

Фото: фейсбук-сторінка ведмежого притулку "Домажир"

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.