Українська стрічка боротиметься за нагороду найбільшого у світі фестивалю документальних фільмів

Фільм режисерки Аліни Горлової "Цей дощ ніколи не скінчиться" This Rain Will Never Stop) увійшов до конкурсної програми найбільшого у світі фестивалю документального кіно в Амстердамі – IDFA.

Про це режисерка повідомила на своїй facebook-сторінці, передає "Еспресо.Захід".

"Наш фільм буде святкувати свою світову прем'єру на IDFA !! Що я можу сказати? Це був супер довгий і супер складний шлях. 4 роки. І я точно знаю, що без моєї команди я б не змогла завершити цей фільм. Цей проєкт спочатку був короткометражним, змінював назву !!два!! рази і ось нарешті... This Rain Will Never Stop/Цей дощ ніколи не скінчиться. Монохромний фільм, який ми знімали на Донбасі, в Іракському Курдистані, в Сирії, в Німеччині.

Віддати фільм зараз на фестиваль, у важкі часи пандемії, було складним рішенням, якщо чесно. Сумніви були до останнього, але у всіх було відчуття, що час цього фільму прийшов. Так буває)," – написала Аліна Горлова.

Як повідомляє NV.ua, стрічка Горлової боротиметься за перемогу разом з 11 іншими картинами у секції First Appearance.

Фільм "Цей дощ ніколи не скінчиться" розповідає історію сирійської сім'ї Сулейман, яка ховається від війни у різних країнах. Лазгін із сином Андрієм живе в Україні, троє його братів – у Німеччині, Іраку та Сирії. Із черговим військовим конфліктом Андрій Сулейман стикається в Україні, де він є волонтером Червоного Хреста.

Окрім того, в рамках IDFA покажуть ще два фільми українських режисерів – новий монтажний документальний фільм Сергія Лозниці "Ніч в опері" (A Night at the Opera) та стрічку "Табір" (Tábor) українського режисера Станіслава Данилишина, прем'єра якої відбудеться у програмі студентських документальних фільмів.

IDFA триватиме з 18 до 29 листопада в Амстердамі та з 18 листопада до 6 грудня онлайн.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал