У Франківську невідомі залишили без тепла та газу сотні будинків та три лікарні

Ввечері 29 жовтня масово почали поступати дзвінки від мешканців Івано-Франківська про відсутність газопостачання.

Про це йдеться у повідомленні Управління з питань цивільного захисту ІФ ОДА, яке опублікував мер міста Руслан Марцінків.

Причина відсутності газопостачання встановлюється, але найімовірніше, що невідомими особами було перекрито одну із засувок на розподільчому газопроводі середнього тиску.

Надійшло повідомлення про те, що в м. Івано-Франківськ в районі вул. Коновальця, Довженка, Мазепи, Дудаєва, Січинського, Василишина, Шевченка, Дорошенка, Чорновола та с. Крихівці відбулось аварійне вимкнення споживачів від газопостачання (за інформацією ПАТ «Івано-Франківськгаз» ймовірно невідомими особами було перекрито засувки на розподільному газопроводі).

За інформацією чергового Івано-Франківськ ТКЕ у зв’язку з пониженням тиску в системі газопроводів до 2 Атм з 19.20 год. призупинено роботу 5 котелень на території Івано-Франківської МР по вул. Дорошенка, с. Крихітці, вул. Шевченка (забезпечення теплопостачання 558 багатоквартирних житлових будинків) та Мазепи 114 (Івано-Франківська ЦМКЛ – 381 хворих та 64 персоналу), Івано-Франківський обласний кардіодиспансер (46 хворих та 22 персоналу) та Коновальця 132 (Івано-Франківська ОДКЛ – хворих 262 дитини, 85 мам, 68 персоналу).

Всього без теплопостачання 558 багатоквартирних житлових будинки та 3 лікувальних заклади.

У місцях відключення газопостачання працювали аварійні бригади ПАТ "Івано-Франківськгаз".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал