"Ось Україна Зеленського "в мініатюрі", – Олег Синютка про спробу Зеленського розпустити Конституційний Суд

Саме так можна охарактеризувати скасування Конституційним Судом основ антикорупційної системи та реакцію на цей кричущий факт з боку Зеленського.

Так відреагував народний депутат від "Європейської Солідарності", кандидат на посаду міського голови Львова Олег Синютка на своїй фейсбук-сторінці, передає "Еспресо.Захід".      

"На грубе порушення Конституції, удар по боротьбі з корупцією та європейській перспективі України більшістю суддів КС – Зеленський відповів законопроєктом, який ще більше порушує Основний закон", – наголошує Олег Синютка.

"Для КС, президента та його Офісу (а також РНБО, яка вчора засідала в цій справі), – каже політик, – такі терміни як верховенство права, європейські цінності, державні інтереси та майбутнє України як демократичної, правої держави – ніщо. Більшість суддів КС зробила це у власних меркантильних інтересах, щоб приховати "нажите непосильним трудом". Натомість Зеленський свої дії вчинив з чотирьох причин", – додав він.

Далі Олег Синютка перелічує причини:

"А тепер про головне. Для існування кожної держави головну роль грають її інститути. В Україні ми їх почали по-справжньому будувати з 2014 року за президенства Петра Порошенка. І чимало нам вдалося зробити. Тому після зміни влади російська п’ята колона, олігархи та їх посіпаки намагалися зруйнувати все, що стало нашим надбанням: від Армії, Церкви, Мови, реформ, верховенства права, демократії й аж до нашого курсу на ЄС і НАТО" – зазначив Олег Синютка.

Рішення КС, законопроєкт і дії президента, за словами політика, – це черговий елемент руйнування Зеленським, його "слугами" і "слугами слуг" основ Української державності. "Наша відповідь – це законопроєкти "Європейської солідарності", які дозволяють зберегти систему боротьби з корупцією та зміцнюють інститути, які цим займаються. І я переконаний, що в парламенті ми знайдемо відповідне розуміння інших опозиційних політичних сил, які так само висловилися проти ініціатив Зеленського", – додав Олег Синютка.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал