Волинських підприємців оштрафували на 6 мільйонів за акцизні махінації

Порушники закону вже сплатили до бюджету понад 2,7 мільйона гривень штрафів.

Про це інформує управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області, передає "Еспресо.Захід". 

Порушення у сфері реалізації підакцизної продукції, за які застосовано фінансове покарання, встановлено в ході 178 фактичних перевірок. Загалом волинські податківці виявили 303 випадки недотримання вимог закону при реалізації алкоголю, тютюну та пального.

"Зокрема, протягом січня-вересня 2020 року податківці виявили 66 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами без наявності ліцензії та 7 таких же випадків торгівлі пальним. Окрім того, встановлено 4 випадки зберігання пального без ліцензії та 6 фактів не реєстрації акцизних складів. Податківці зафіксували 4 факти торгівлі пальним без реєстрації платником акцизного податку і 21 випадок незареєстрованих лічильників на акцизних складах", - зазначається в повідомленні. 

В управлінні зазначають, що в 17 випадках платники не подали звіти про залишок пального. 24 рази мали місце випадки реалізації та зберігання алкоголю і тютюну без марок акцизного податку встановленого зразка.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.