"Митрополит Андрей та його музей": у Львові презентували дитячий освітній проєкт

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького презентував новий освітній дитячий проєкт "Митрополит Андрей та його музей". Захід приурочили до 155-річчя від дня народження Андрея Шептицького.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА, передає "Еспресо.Захід".      

Команда музейників розпрацювала інтерактивний путівник-квест для дітей, який у формі захопливої гри та анімації знайомить з історією музею та його збірками.

"Усім нам відомо, яке велике серце мав Андрей Шептицький, як сильно Митрополит любив дітей. У спогадах єпископа-помічника Шептицького Івана Бучка є такі рядки про нього: "Був справжнім батьком сиріт і хворих: не одну сирітську сльозу обтер, не один хворий завдячував йому життя й здоров`я". Будучи заможною людиною, Митрополит фондував чимало освітніх проєктів, щедро спонсорував українські культурно-просвітницькі товариства, надавав стипендії молодим митцям", – наголосив під час презентації проєкту заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Автори путівника пропонують зосередити увагу глядачів на трьох локаціях: головній будівлі (просп. Свободи, 20), Історичному комплексі (вул. М. Драгоманова, 42) та Художньо-меморіальному музеєві Олекси Новаківського (вул. Листопадового Чину, 11). Розповідь буде присвячена вибраним творам українського мистецтва  XIV – початку ХХ століть, що належать до знакових пам’яток української духовно-культурної скарбниці.

Путівник буде доступний на інтерактивних панелях, встановлених в експозиціях у кожній зі згаданих локацій.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал