Лікарні Тернопільщини перевіряють представники ВООЗ

Представники Всесвітньої організації охорони здоров’я перевіряють медустанови Тернопільщини. Вони визначають, яке обладнання потрібне цим медзакладам.

Про це Суспільному розповів експерт Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Юрій Жигарєв, передає "Еспресо.Захід". 

Вчора, 28 жовтня, вони побували в Обласному лабораторному центрі, Тернопільській лікарні швидкої допомоги та фтизіопульмонологічному центрі.

Представники Всесвітньої організації охорони здоров’я оглянули обласний лабораторний центр.

Керівниця лабораторного центру Оксана Чайчук каже, працівникам лабораторій потрібні комп’ютери та холодильники для зберігання матеріалів.

Директор Тернопільської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський розповів, що за кошти міського бюджету вони встановили кисневий генератор. Він виробляє самостійно із повітря кисень, який уже напряму подається до ліжка хворого:

"Це технологія дороговартісна, але вона дуже швидко окуповується. Вона є надійніша, більш сучасна і, відповідно, представники місії нам пообіцяли те, що вони допоможуть нам знайти необхідну суму грошей, щоб встановлення кисневого генератора і в інфекційному відділенні".

У фтизіопульмонологічному центрі лікують хворих на COVID-19 у важкому стані. Про це розповів директор цього медзакладу Вадим Рудик. Зараз хворим потрібні кисневі концентратори та монітори, які б показували насичення киснем, пульс та тиск.

"Ми говорили про те, що якщо нам десять концентраторів поставить ця організація, ми, звичайно, будемо вдячні. Те ж саме стосується і моніторів. Це залежить від того, які в них можливості є", – розповів Рудик.

Національний експерт з економічного менеджменту бюро ВООЗ в Україні Юрій Жигарєв каже, оглядатимуть заклади Тернопільщини 2 дні, після цього вирішать, чи можуть закупити для них обладнання:

"На сьогоднішній день ситуація напружена, але вона контрольована. Це єдине, що я можу сказати".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал