Чернівці підпишуть угоду про тристороннє співробітництво з Молдовою та Німеччиною

Йде мова про програму "Пакет солідарності громад для подолання пандемії коронавірусу".

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради, передає "Еспресо.Захід". 

"Проєкт "Mannheim – Chisinau – Chernivtsi "Together against Covid-19»"(Мангайм – Кишинів – Чернівці "Разом проти Covid-19") пройшов конкурсний відбір програми "Municipal Corona Solidarity Package" ("Пакет солідарності громад для подолання пандемії коронавірусу") та буде реалізований в рамках тристороннього співробітництва між Чернівцями (Україна), Мангаймом (Федеративна Республіка Німеччина) та Кишиневом (Республіка Молдова)", - йдеться в повідомленні. 

Заходи проєкту будуть профінансовані коштами, як безповоротний грант, компанією Енгейджмент Глобал гГмбХ (EG), Сервісна служба міста в єдиному світі (SKEW) від імені Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Читайте також: У Чернівцях та ще трьох "червоних" районах Буковини обмежили роботу закладів харчування

Метою спеціальної програми "Пакет солідарності громад для подолання пандемії коронавірусу" є зміцнення солідарних партнерських відносин у надзвичайних ситуаціях, створених пандемією, та обмін новітніми методами боротьби з нею. Завданням проєкту є посилення управління пандемією, обмін досвідом у сфері протидії коронавірусу та передача знань з відповідного муніципального антикризового менеджменту, покращення медичного обладнання, збільшення проінформованості серед місцевого населення з питань важливості дотримання правил соціальної дистанції та гігієни, з метою зниження рівня подальшого поширення Covid-19.

Головні заходи проєкту: дистанційні воркшопи для обміну новими знаннями та досвідом; місцева інформаційно-просвітницька кампанія по боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції; закупівля медичного обладнання, що базується на потребах кожного міста. Для Чернівців планують закупити два автоматичні імуноферментні аналізатори, які будуть встановлені в КНП "Міська поліклініка №2" та КНП "Міська лікарня №4". 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.