Буковина – серед лідерів в Україні за впровадженням інклюзивної освіти

На інклюзії навчаються 842 дітей з особливими освітніми потребами

Про це повідомляє Чернівецька обласної державної адміністрації, передає "Еспресо.Захід". 

Чернівецька область – серед лідерів в Україні за впровадженням інклюзивної освіти. Нині на інклюзії навчаються 842 дітей з особливими освітніми потребами. Вони займаються у 224 школах та 699 класах. У порівнянні з минулим роком, кількість таких учнів збільшилася на 191, закладів освіти – на 20, а класів – на 166. 

Крім того, зросла роль організації інклюзивного виховання у закладах дошкільної освіти області. Так, у 2020-2021 навчальному році було 93 дитсадки, які відвідували 182 особливих діток.

На Буковині з дітьми з особливими освітніми потребами працює 679 педагогів, 138 асистентів вихователя та 6 тренерів інклюзивного навчання. До того ж в області є 16 інклюзивно-ресурсних центрів, а у опорних закладах з інклюзивним навчанням обладнали 11 ресурсних кімнат.

Наразі в Чернівецькій області спеціалісти працюють над підвищенням рівня доступу осіб з особливими потребами до закладів освіти. Так, приведено у відповідність до нових будівельних норм пандуси у 20 закладах, встановлено 31 кнопку виклику та 7 табличок Брайля й обладнано 5 внутрішніх вбиралень.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.