У Львові збирають кошти на кисневі концентратори для порятунку хворих на COVID-19

Волонтери благодійного фонду "Крила надії" заявили про дефіцит кисневих концентраторів. Раніше вони видавали їх онкохворим дітям, якими, власне, і займається фонд, але зараз апарати закінчуються, а волонтери не мають їх для людей, які лежать вдома з коронавірусною інфекцією.

Про це написала керівниця благодійного фонду "Крила надії" Наталія Ліпська, передає "Еспресо.Захід".

"Негайно потрібен фонд швидкого реагування з кисневих концентраторів для людей дома. До мене звернулися двоє знайомих за 15 хвилин з проханням про кисневий концентратор. Зараз у фонді лише один концентратор на всіх, і його ми пообіцяли вже іншому пацієнту, ще п‘ять є в онкохворих дітей. Більше в нас немає. Ще зверталися до нас лікарні за концентраторами, бо кисневих точок не вистачає, хоча нові лікарні розгортають. Ми вважаємо, що негайно потрібен обмінний фонд швидкого реагування з кисневих концентраторів для людей вдома. Для того, щоб пережити ніч, дочекатися швидкої, чи місця в лікарні. Знаю, що таке робили вже наші колеги з Києва і Одеси, тому це може допомогти", - розповіла "Еспресо.Захід" Наталія Ліпська.

Кисневий концентратор - це апарат, який хвора людина може самостійно ввімкнути, медик для цього не потрібен.

"Наразі розробляємо зараз критерії видачі кисневих концентраторів, щоб потім не було зловживань. Залучаємо до цього авторитетних лікарів, яким ми довіряємо. Кисневі концентратори будемо видавати за медичними показами, а не махінаціями чи підробленими довідками", - каже Наталія Ліпська.

За підрахунками волонтерів, для Львова потрібно щонайменше 30 концентраторів. Більше волонтери не зможуть придбати. Їм підтвердили можливість купівлі 20 штук при передоплаті. Вартість одного концентратора - 40 тис. гривень. На все разом потрібно 1 млн 200 гривень. На вечір понеділка, 26 квітня, на рахунку фонду є майже 20 тисяч гривень.

Волонтери просять про допомогу усіх небайдужих.

Реквізити для переказів:

• картковий рахунок 5169330511367333 (Ліпська Н.С., карта фонду)

• р/р для юр. осіб і тих, у кого рахунки не в Приватбанку

UA733052990000026007011001168 код ЄДРПОУ/ІПН 35620901 БФ "Крила надії"

•для переказів із-за кордону www.liqpay.ua/ru/checkout/card/i92692777102

призначення платежу "Дихай Живи"

Звіт зі збору волонтери оприлюднять тут: https://bit.ly/31LahqF

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал