"Ніхто не працюватиме на режим": Тихановська оголосила про початок "Народного страйку" в Білорусі

Один з лідерів білоруської опозиції, колишній кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська заявила, що термін ультиматуму самопроголошеному президенту Олександру Лукашенку вичерпався, і оголосила про початок Народного страйку в понеділок, 26 жовтня.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на пресслужбу Тихановської.

"Термін виконання вимог Народного ультиматуму вийшов. Сьогодні починається Народна страйк — наступний крок білорусів до свободи, припинення насильства і нових виборів", — заявила опозиціонерка.

Вона наголосила, що головна робота 26 жовтня — показати, що "ніхто не буде працювати на режим". За словами Тихановської, працівники державних заводів і підприємств, транспортники, шахтарі, викладачі та студенти з самого ранку почали страйкувати.

Вона сподівається, що приватний бізнес, релігійні громади, культурні та спортивні діячі, айтішники теж підтримають страйкувальників і зупинять свою роботу на день. Як стверджує опозиціонерка, страйк держпідприємств — "це важіль економічного тиску", а страйк приватних компаній — "прояв солідарності кожного з кожним".

Тихановська закликала долучитися до Народного страйку працівників низки білоруських заводів, зокрема й Білоруськалій, адже "вони сьогодні ризикують особистою свободою, щоб ми добилися свободи для нашої країни".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.