До Львівської міськради можуть пройти п’ять партій, "ЄС" лідирує – результати екзитполу

Найбільшу підтримку на виборах до міської ради львів’яни висловили партії "Європейська солідарність".

Такими є результати екзитполів спільного проєкту студії Савіка Шустера та телеканалу "Україна 24".

Відповідно до цих даних, на виборах до Львівської міської ради найбільшу підтримку здобула партія "Європейська солідарність" – 30,74%. На другому місці – "Самопоміч" з 24,12%. Третя партія, яка долає бар’єр у 5%, – "Голос", яку підтримали 9,78% виборців. Також шанси потрапити до Львівської міськради мають ВО "Свобода" (7,52%) та "Варта", яку підтримали 5,06% виборців.

Партія влади "Слуга народу", за даними екзитполів, не долає п’ятивідсоткового порогу: у неї 4,74% підтримки. Трохи менше за "слуг" набрала Українська галицька партія – 4,65%. Усі інші політичні сили набирають менш ніж 3%.

Довідково. Студія Савіка Шустера спільно з телеканалом "Україна 24" провели власні екзит-поли в 12 містах України: Києві, Харкові, Одесі, Львові, Дніпрі, Маріуполі, Кривому Розі, Чернівцях, Миколаєві, Вінниці, Черкасах та Ужгороді. Також було використано інструменти соціологічної компанії Liberty Report. У день місцевих виборів було опитано 12765 українців по всій країні. Понад 1500
інтерв’юерів працювали на 554 виборчих дільницях. 70 операторів кол-центру впродовж дня отримували дані від соціологів. Опитування проводили шляхом анкетування (face to face) на виходах із виборчих дільниць. Гранична похибка вибірки – 1,9% з довірчою імовірністю 95% (без урахування дизайн-ефекту).

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.