Богдан Білан. Кандидату піар, а виборцям корок аж до "Варшави"

Електорат новоствореної Львівської ОТГ зранку натхненно роз'їжджався голосувати, а ввечері повертався в нову реальність у кількакілометрових заторах.

25 жовтня на всіх, хто під вечір повертався з приміських сіл на Жовківщині, і транзитний транспорт із прикордонної Рави-Руської, чекала неприємна несподіванка. Корок на в'їзд у місто розтягнувся майже на три кілометри і сягав відомого ресторану "Варшава" між селами Малехів і Грибовичі.

Причиною цього став ремонт на в'їзді у Львів, який в авральному порядку розпочався саме напередодні виборів. І про який, звісно ж, не забули похвалитись у мерії в передвиборчий тиждень. Щоправда, обіцяли чиновники швидке й безболісне виконання робіт, але, вочевидь, не врахували додаткового навантаження на цю ділянку дороги, яка і без того вважається однією з найпроблемніших, у післявиборчу неділю. Таким чином, на відрізку, який зазвичай транспорт долає за 5-10 хвилин, довелося простоювати близько години.

Коли під'їхали до перехрестя, де у вузький прошийок вклинюється ще й потік з київського напрямку і міський громадський транспорт імпровізованої автостанції, стало зрозуміло, що це лише третина проблеми, яку ігнорували, принаймні, від часу Євро-2012 – тобто впродовж двох каденцій міської влади. Адже вже тоді виношувалась ідея модернізації перехрестя, але взятися за неї вирішили лише у переддень цих виборів. І то не з причини доброї волі і стратегічного планування вирішення проблем транспорту, а через розширення електорату міста в північному напрямку.

Відзначимо, що власне сюди розростається місто внаслідок адмінреформи, і ці території входять у Львівську ОТГ Львівського району Львівської області. Тож, виглядає, влада своїм "геніальним" піар-кроком зробила все, аби мешканці новоприєднаних сіл з першого дня відчули на собі всі принади об'єднання зі Львовом. Так само, як це щоранку та щовечора смакують мешканці Винників, Брюховичів чи Рудного або Зимної Води.

І ті, хто зранку їхав на "рідні села" в надії проголосувати за чинну владу міста, повертаючись назад, зрозуміли, що треба щось міняти. Благо, для цього буде другий тур.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал