У президента Польщі Анджея Дуди діагностували коронавірус

У зв’язку зі значним зростанням випадків хвороби польський уряд запроваджує нові обмеження

Про те, що в президента Польщі Анджея Дуди виявили COVID-19, повідомив держсекретар канцелярії президента Блажей Спихальський у твітері.

За його словами, згідно з рекомендаціями Анджей Дуда вчора здав тест на коронавірус. Результат виявився позитивним.

"Президент почувається добре. Перебуваємо в постійному контакті з відповідними медичними службами", – написав Спихальський.

Відтак держсекретар канцелярії польського президента додав, що він іде на карантин.

Упродовж кількох останніх днів у Польщі спостерігають значне зростання кількості інфікованих коронавірусом. Так, учора черговий добовий рекорд у Польщі становив 13 632 нових хворих.

Як інформує Польське радіо, з огляду на стрімке зростання кількості випадків коронавірусу, всю територію Польщі внесли до червоної зони. Про це в п’ятницю повідомив прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький.

Серед нових обмежень – початкова школа з 4 до 8 класу переходить на дистанційне навчання. З 8:00 до 16:00 діти до 16 років можуть виходити з дому тільки під наглядом дорослих. Осіб, старших 70 років, уряд просить не виходити з дому, якщо це не є необхідністю.

Заборонено всі види діяльності за участі понад п’яти осіб в одній групі, включаючи збори та зустрічі. Обмежено перебування однієї особи на 7 квадратних метрів.

Матеуш Моравецький також повідомив, що наступного тижня можуть ухвалити рішення про закриття цвинтарів на 1 листопада, День Усіх Святих. Однак, незалежно від того, чи таке рішення буде, очільник польського уряду закликав залишатися 1 листопада вдома, а відвідування могил рідних розпланувати на декілька днів, аби уникнути натовпів на цвинтарях.

За рішенням уряду найближчим часом закриють усі гастрономічні заклади. Вони можуть продавати страви лише на винос і доставку. Наразі це обмеження вводять на два тижні з можливістю продовження.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал